Šukalo, Bukinac i Balić u Novom danu

Vijesti 08. nov 201813:27 > 13:28
N1

Ambasadorica Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorica Bukinac je sutra gošća Novog dana.

Govorimo o lokalnim izborima koji će se u Sloveniji održati 18. novembra, općim izborima održanim u Bosni i Hercegovini i odnosima ove dvije zemlje.

20.927 glasova za državni parlament BiH nije bilo dovoljno da Adam Šukalo dobije zastupnički mandat u ovom parlamentu. Iako je u proteklom mandatu u NSRS djelovao kao nezavisni zastupnik, na općim izborima se našao na listi PDP-a.

O procesu formiranja vlasti u RS-u, odnosu pozicije i opozicije i aktuelnim političkim i društvenim temama za Novi dan govori Adam Šukalo.

Na današnji dan, 9. novembra 1993. godine, srušen je Stari most u Mostaru.

Simbol Mostara i Bosne i Hercegovine srušen je prije 25 godine, tačno u 10.16 sati. Uživo smo u Mostaru, reporterka Đenana Kaminić razgovara sa Emirom Balićem, legendarnim bosanskohercegovačkim skakačem koji je posljednji put skočio sa Starog mosta 1996., u 61. godini života.

U rubrici press, ovog jutra naslovnice sa dnevne štampe za Novi dan komentariše Vesna Andree Zaimović, urednica Radio Sarajeva.

Idemo i do Bonna, donosimo pregled lokalnih, regionalnih i svjetskih vijesti sa Mehmedom Smajićem, novinarom Deutsche Welle-a.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje „Ruku na srce“ nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Tokom prve realizacije projekta, 2010. godine, pripremljeno je i podijeljeno 260 novogodišnjih paketića najmlađima. Protekle zime, ta brojka dostigla je čak 1.750 paketića, koji su podijeljeni mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine – projekat se nastavlja i ove godine, govorimo sa članovima udruženja.

Novi dan, jutarnji program N1 televizije gledate od 7h do 10h.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.