Skaka za N1: SDA vratiti izvornim vrijednostima

Vijesti 08. nov 201817:06 > 17:08
N1

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka za N1 je rekao da je ponosni član SDA, te da se stranka mora vratiti na izvorne vrijednosti. Dodao je da mjesto gradonačelnika nije politička funkcija, nego je menadžer grada - koja kroz politiku rješava ključne i kapitalne projekte.

Skaki je važno, kako je istakao u Večernjem studiju na N1, da o njemu i njegovom mandatu, kao i radu njegovog tima govore djela koja ostave iza sebe.

“Mi ćemo biti administracija koja je riješila nekoliko pitanja, veliki projekti poput žičare, Olimpijski muzej, EYOF 2019 ostat će iza nas. To su konkretni rezultati rada”, izjavio je Skaka za N1.

“Mjesto gradonačelnika nije politička funkcija, to je menadžer grada koji kroz politiku treba riješiti ključne, kapitalne projekte”, izjavio je gradonačelnik Sarajeva.

“Ponosni sam član SDA, ponosan sam na ono što je SDA prošla u dugom putu. Ponosan sam na moje članove porodice, otac moje majke, Ismet Kasumagić, bio je u montiranom procesu 1983. godine, ideološki tvorac SDA, bio je na čelu pokreta kada se par ljudi okupilo oko te ideje”, poručio je.

“Moramo se vratiti na izvorne vrijednosti. Ponosan sam na to da znam kako je u osnovi zamišljena stranka, kako treba izgledati i trudit ćemo se da se vratimo izvornim vrijednostima”, rekao je Skaka.

Kompletan intervju pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.