Migranti vraćeni iz Bihaća stigli u kasarnu "Ušivak"

Vijesti 09. nov 201819:32 > 19:33
N1

Grupa od blizu 150 migranata i izbjeglica, kojima su pripadnici policije Unsko-sanskog kantona u petak ujutro onemogućili ulazak u Bihać, večeras se vratila u kasarnu "Ušivak" kod Hadžića, javio je reporter N1.

Grupa migranata danas je zaustavljena na Željezničkoj stanici u Bihaću, gdje su doputovali Talgo vozom iz Sarajeva.

“Policijski službenici su ovim nastavili provoditi mjere onemogućavanja priliva novog broja migranata na područje Bihaća i Velike Kladuše, što je u skladu sa zaključkom Operativne grupe za koordinaciju aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom u USK, ali i saglasnosti ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Razlog je preopterećenost postojećih smještajnih kapaciteta na području našeg kantona, ali i držanje sigurnosne situacije pod kontrolom”, rekla je glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova USK Snežana Galić.

Migranti i izbjeglice su iz Talgo voza izmješteni u tri autobusa, te su pod policijskom pratnjom transportovani nazad u prihvatni migracioni centar „Ušivak“ u Hadžićima.

Podsjećamo, iz MUP-a USK danas je potvrđeno da je od 23. oktobra onemogućen dolazak oko 1500 migranata u Bihać, gdje prema posljednjim informacijama već boravi više od 3. 000 migranata i izbjeglica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1
N1
N1