Hapšenja u Banjaluci tokom akcije ''Target''

Vijesti 10. nov 201808:43 > 08:46
N1/Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u sklopu provođenja operativne akcije ''Target'' usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prodaje opojnih droga, jučer su lišili slobode L.T., V.S. i A.D. svi iz Banjaluke, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Kako navode iz Policijske uprave Banjaluka, istog dana na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres stambenih i pomoćnih objekata na više lokacija kao i putničkih automobila koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađena i oduzeta veća količina materije koja asocira na opojne droge (marihuanu – skank, ekstazi i spid) a koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Također, prilikom vršenja pretresa, pronađeni su i oduzeti predmeti namjenjeni za uzgoj i proizvodnju opojnih droga. O navedenim okolnostima upoznat je postupajući okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a osobe inicijala L.T. i V.S. danas su provedene u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.