Krsmanović za N1: Kako odgovoriti na Dodikov poziv

Vijesti 11. nov 201810:06 > 10:09
N1

Zdravko Krsmanović, potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta, kazao je za N1 da je ostao ''apsolutno isti'' komentarišući najavljene razgovore NDP-a sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata.

On je poručio da su njegovi stavovi uvijek isti.

‘Apsolutno isti, i Milorad Dodik je kritikovao mene. U politici postoji pozicija i opozicija. Moji politički stavovi su uvijek isti. Političku alternativu mi smo nudili, građani je ne prihvataju i mi smo samo izašli iz Saveza za promjene. Kakav će biti politički pravac Zdravka Krsmanovića i NDP-a, vidjećemo u narednim danima”, poručio je Krsmanović.

Urednica i voditeljica emisije Tačka na 7 Suzana Stambol, podsjetila je Krsmanovića na njegove ranije izjave o Dodiku u kojima ga je nazivao ”diktatorom”.

‘Diktator ne u smislu da jede živu djecu, ali čovjek koji je zarobio institucije i radi nešto što dobro nije za BiH i RS. Mi razgovaramo s pobjednikom izbora. Sam poziv pobjednika izbora, zbog težine trenutka, pruža se ruka, da pravimo saradnju. Ne treba doći u poziciju i zabijati glavu u pjesak. Sigurno da u ovom momentu je SNSD pobjednik izbora. OSCE je prihvatio rezultate izbora. Srbija je prihvatila, mi smo prihvatili. Rezultati su takvi”, kazao je on.

Postoji li sada opozicija u Republici Srpskoj?

”Opozicija će ponovo formirati, svako ono ko nije skupštinska većina je opozicija. Ovakva opozicija po nama, nema političku budućnost. Na ovaj način, ovakva opozicija ne može napraviti promjenu u Republici Srpskoj”, ocijenio je Krsmanović.

Pogledajte video kompletnog gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.