Konaković za N1: CIK radi na ruku nekih

Vijesti 13. nov 201812:14 > 12:16
N1

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, je u razgovoru za N1 poručio da Centralna izborna komisija radi na ruku nekih kako bi možda zaustavila formiranje skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

Prema njegovim riječima, prvi put se desilo da šest političkih stranaka radi onako kako su se i dogovorili. Ponovio je ranije poznat stav da je šest političkih stranaka na tragu formiranja skupštinske većine u ovom kantonu. Za 28 dogovorenih principa je kazao da su od opšte društvene koristi za građane Sarajeva.

Govoreći o kadrovskim rješenjima, rekao je:

“Vjerovatno je da ćemo imati drugačije poglede o kadrovskim pitanjima”.

VEZANE VIJESTI

Komentarišući rad Centralne izborne komisije, naglasio je:

“Oni su pali na svim ispitima. Šestog novembra su objavljeni konačni rezultati za kantone, a mi još nismo dobili certifikate. Zato ne možemo ni sazvati sjednicu Skupštine. Možda rade nekome na ruku kako bi možda zaustavili formiranje skupštinske većine”.

Konaković je za N1 istakao da u radni odnos neće biti primljeni oni koje je Vlada Kantona Sarajevo zaposlila nakon odluke Skupštine o zabrani zapošljavanja. Najavio je i podnošenje odgovarajućih mjera protiv onih koji su donijeli odluku o zapošljavanju.

Izrazio je očekivanje da će 16. novembra biti usaglašeni dokumenti, a da će tri dana poslije uslijediti sastanak u sjedištu Socijaldemokratske partije.

Kako je za N1 potvrđeno u Centralnoj izbornoj komisiji, certifikati su odštampani i u dogovoru sa organima vlasti vršit će se dostava i uručenje i to se obično radi na konstituirajućim sjednicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.