Bosić o odluci Krišto: Moram da kažem da sam iznenađen

Vijesti 13. nov 201814:21 > 14:21
N1

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine nije zakazana, a nakon današnje sjednice Kolegija ovog doma, nepoznato je kada će biti održana. Kako je naveo Mladen Bosić, predsjedavajući aktuelnog saziva Kolegija, dopredsjedavajuća Borjana Krišto nije dala podršku za zakazivanje konstituirajuće sjednice.

“Nijedan drugi datum nije predložen od gospođe Krišto. Ovo je sada vakum. Ne znam šta da vam kažem. Mora biti jednoglasna odluka da bi bila donesena. Neko mora zakazati sjednicu o proceduri, to je čista formalnost, ali i postalo je da nije formalnost. Ona kaže da je rano razgovarati o tome i da bi trebalo pustiti strankama da razgovaraju ko su članovi Kolegija”, naveo je Bosić.

VEZANE VIJESTI

Kako je naveo, tražio je službi Parlamenta BiH da se još provjeri da li postoji mogućnost da predsjedavajući Kolegija zakaže sjednicu.

“Neka gospođa Krišto kaže koji je datum. Sasvim je dovoljno vremena za konsultacije političkih partija da se dođe do formiranja novog kolegija Predstavničkog doma”.

Na upit novinara da li je ovo pokazatelj kako će kadrovi HDZ-a djelovati u narednom periodu, Bosić je kazao da bi bilo pretenciozno da on na osnovu ovog slučaja to govori.

“Moram da kažem da sam iznenađen, ovo je čista formalnost. Peti ili šesti je zadnji rok, da li je to dio početka taktike blokiranja formiranja institucija, to ne znam. Nemam nikakve naznake da bih vam mogao reći. Ovo je prvi slučaj koji se dešava ovako”, naveo je Bosić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.