Sarajlije i turiste u 2019. će uvesti Hari Mata Hari

Vijesti 15. nov 201817:57 > 19:48
N1

A osim u brojnim ugostiteljskim objektima, i kafana, proslava Nove godine bit će organizirana, tradicionalno i na trgovima. Pripreme u brojnim gradovima već su počele.

Tako i u Sarajevu. Treću godinu za redom obećava se spektakularan doček. Ove godine uz hitove Harija Varešanovića.

Jedna od najvećih zvijezda regiona, Hari Mata Hari uz svoje poznate hitove uvest će građane, goste i turiste Sarajeva u Novu 2019. godinu.

“Pored Koševa, normalno dječački san svakog sa Vratnika je da uvede svoj grad u Novu na najljepšem mjestu gdje smo se sastajali s djevojkama, ispred Vječne vatre. Sjećanje ćemo prenijeti na veliku scenu, na spektakularan događaj. Ponosan sam”, kazao je Hari Mata Hari.

Sarajevo je u 2017. ušlo sa Dinom Merlinom a u 2018. sa Zdravkom Čolićem.

Građani kažu da im mnogo znači javni doček i dobra zabava.

ANKETA:

“Naravno da mi znači , za strance, za sarajlije, za sve nas je to nešto super.”

“Lijepo je da se nešto dešava u našem gradu kao i drugim gradovima.”

“Provodim tu vrijeme za Novu, nisam prošle ali inače iz Tuzle dođem ovdje, tu mi je kćerka i to je super nešto.”

30. decembra planiran je koncert klasične muzike, a prvi dan Nove koncert će održati i Bombaj Štampa. Organizatori kažu da žele da i ove godine Sarajevo bude novogodišnji centar regije. Ove kao i prethodnih očekuju brojne turiste.

“Jako nam je važno da se građani grada Sarajeva osjećaju lijepo u svom gradu. Posebno nam je važno i da gosti koji dolaze u Sarajevo, kojih je sve više iz godine u godinu se ugodno osjećaju u našem gradu i da mi sarajlije budemo dobri domaćini”, kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Brojne turiste će ugostiti i Mostar koji i ove godine organizuje doček Nove godine i Zimski grad na otvorenom. Mostarce će u 2019. uvesti Zabranjeno pušenje i SARS.

Banjalučani će ove godine uživati u pjesmama Željka Samardžića, Željka Joksimovića a u 2019. će ih uvesti Haris Džinović. Dobru zabavu najavili su organizatori a na građanima je da odluče koji grad će izabrati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.