Feraget: Davor Dragičević nije izmanipuliran od politike

Vijesti 16. nov 201807:01 > 07:07
N1

Ifet Feraget je ostao jedini advokat koji zastupa Davora Dragičevića u slučaju smrti Davida Dragičevića nakon raspada tzv. međunarodnog advokatskog tima. Gostujući u Danu uživo na N1kazao je da je teza da je gospodin Dragičević izmanipuliran od politike je potpuno netačna.

“Moramo krenuti od početka, događaj se desio 18. 03., a 26. smo imali konferenciju i na temelju tih dokaza praviti analizu u novembru 2018. je suludo. Od tog dana do te analize, ne znam koji su novi dokazi. Moramo dovesti u pitanje vještačenja s obdukcije koji se razilaze. Imamo analizu mrtvozornika koja je nestala. Imamo videosnimke koje su izuzeta od lica koja su povezana s policijom, a ne rade u policiji”, istakao je Feraget.

 Kazao je da dokazi koji postoje jasno pokazuju da David “nije ubijen 18.03.”

“Politika je imala pozitivnu stranu u ovoj priči s obzirom da je formiran Anketni odbor koji je precizno uočio detalje koji nedostaju u istrazi. Dokazi koji postoje veoma jasno govore da David Dragičević nije ubijen 18.03. Da li je policija umiješana ili nije, to treba dokazivati. Zbog čega je policija napravila toliko grešaka u samom startu, zašto je Tužilaštvo nakon Ankentog odbora tek tada donijeta naredba protiv istrage krivičnog djela ubistva. To automatski dokazuje da Davor Dragičević nije izmanipuliran od politike”, kazao je Feraget i dodao:

“Mi kao advokati nismo bili ucijenjeni od bilo koga da moramo dokazati istinu koja odgovara Davoru Dragičeviću. On bi nama svaki put rekao: Vi radite svoj posao i to je prava istina. Velika je greška što je došlo do takvog dezavuisanja javnosti”.

Feraget je još istakao da advokat nikada detalje ne iznosi u javnost.

“Jedno od načela advokatske profesije je “advokat nikad ne optužuje”. Advokat i kada se raziđe sa strankom, nikada ne optužuje i nikada informacije ne iznosi u javnost. Neću u javnosti govoriti detalje jer bih ugrozio istragu. Istraga mora biti vođena u svim, a ne samo u jednom pravcu”, poručio je Feraget.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.