Govedarica: Nema koalicije sa SNSD, niti ulaska u Vladu RS

Vijesti 17. nov 201816:41 > 16:44
Fena

Koalicije s SNSD-om neće biti, niti ulaska u Vladu RS-a – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

“Glavni odbor će se izjasniti da li ja kao predsjednik imam njihovu podršku”, rekao je Govadarica i dodao da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju s SNSD-om i ulazak u Vladu RS, jer smatra da za tako nešto ne postoji osnov.

“Ne želimo da varamo naše građane i ostajemo dosljednji našoj politici”, ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju nivo BiH, radit će u interesu RS-a.

Potvrdio je da su na sjednici Glavnog odbora, uz dva glasa protiv, odbačene žalbe Obrena Petrovića, Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića, na odluke o isključenju iz stranke.

Glavnom odboru je predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizaciju SDS-a u Doboju.

“Moramo da zauzmemo stav kako i na koji način ćemo da tretiramo poslanike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće učestvovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a”, rekao je on ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni van snage zaključci dobojskog SDS-a, da oni idu u vlast u RS i na nivou BiH.

U pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a, Govedarica je za RTV BN ustvrdio da očekuje podršku za pomenute odluke, kao i da na sjednici nema povišenih tonova, već da, iako ne misle svi isto, vode raspravu o aktuelnoj političkoj situaciji u RS, u SDS-u i političkoj platformi stranke, koja će u decembru imati redovne stranačke izbore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.