Govedarica odgovorio Bjelici: 137 potpisa nije dovoljno

Vijesti 17. nov 201819:50 > 19:54
N1

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a istakao je da vanrednih stranačkih izbora neće biti, a da će redovni izbori unutar SDS-a biti održani do aprila naredne godine.

On je kazao da mu je Glavni odbor SDS-a dao podršku da pozicionira stranku, te da neće koalirati sa SNSD-om, niti dati podršku kadrovima te stranke.

Kazao je da je SDS na bazi stranačke platforme spreman razgovarati sa strankama na državnom nivou, ali u RS – ne sa SNSD-om.

Potvrdio je i raspuštanje Gradske organizacije SDS Doboj.

Reagujući na izjavu Milovana Bjelice, potpredsjednika stranke – kazao je:

“Milovan Bjelica ima 137 potpisa. To nije dovoljno za sazivanje Skupštine SDS-a. Stručne službe provjeravaju vjerodostojnost potpisa”.

“Pitanje je da li je validan spisak kojeg je Bjelica dostavio Glavnom odboru i da li Skupština po tom zahtjevu uopše može imati kvorum”, dodala je Aleksandra Pandurević.

Podsjećamo, Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac i potpredsjednik SDS-a kazao je novinarima da kompletno rukovodstvo stranke treba da podnese ostavku. On je rekao da nije razočaran dešavanjima u stranci, te da postoje različita mišljenja. On je Glavnom odboru predao pismo sa jednom trećinom potpisa kojim se traži hitno sazivanje sjednice skupštine.