Policijski izvještaj o saobraćajnoj nesreći kod Ilijaša

Vijesti 19. nov 201810:04 > 10:12
N1/Ilustracija

Dvije osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila u blizini Ilijaša, a kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo u subotu u 13.45 sati.

Premai izvještaju policije, u mjestu Ljubina, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara vozila marke VW Golf II vlasništvo R.A., a kojim je upravljao vozač M.B. rođen 1954.godine iz Nevesinja i teretnog vozila marke „Iveco“ kojim je upravljao vozač E.S. rođen 1983. godine iz Zvornika.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, na licu mjesta smrtno je stradao vozač Golfa B.M. i putnik iz istog vozila M.R. rođen 1959.godine iz Nevesinja, čija su tijela po usmenoj naredbi tužitelja vozilom KJKP Pokop, prevezena u prosekturu Bare, radi obdukcije. Također, teške tjelesne povrede, opasne po život zadobili su putnici iz vozila Golf, N.B. rođen 1985.godine iz Prištine, te osoba I.I. rođen 1994.godine iz Trebinja, kojima je ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo na mjestu nezgode ukazala liječničku pomoć, da bi potom bili prevezeni na KUM UKC Sarajevo, radi daljeg ukazivanja pomoći, gdje su oba lica zadržana na daljem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobio je vozač teretnog vozila Iveco, E.S. koji je također vozilom ZZHMP KS prevezen na KUM UKC , odakle je nakon ukazane ljekarske pomoći, otpušten na kućno liječenje. O saobraćajnoj nezgodi obaviješten Kantonalni tužitelj KS, koji je rukovodio uviđajem, zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Od momenta saobraćajne nezgode saobraćaj je bio obustavljen, te se u tom periodu obavljao alternativnim pravcima, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.