Novi raskol u DNS-u, predložena dva predsjenika NSRS

Vijesti 19. nov 201815:32 > 15:40
N1

Za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske predloženi su Duško Ivić i Nedeljko Čubrilović, obojica iz DNS-a, javlja reporterka N1.

Perica Bundalo iz PDP-a, izrazio je nadu da ko god bude izabran za predsjednika NSRS, da će poštovati dignitet, Ustav i Poslovnik NSRS. On je kazao da će PDP će biti opozicija, da će podržati dobra rješenja, a biti oštri kritičari loših rješenja i predlagati bolja.

“Naš pristup budućem radu bit će zasnovan na našem programu obnove. Bit će zasnovan na tri zahtjeva, novi Izborni zakon, istina i pravda za sve i nepristrasna RTRS. Ovo ovdje će uvijek stajati ispred poslanika PDP-a u NSRS. Vjerujem da je to interes svih političkih partija i svih građana RS”, kazao je Bundalo.

Nebojša Vukanović, poslanik iz SDS-a, na početku današnje sjednice oštro je kritikovao pojedine poslanike koji su iz opozicije podržali vladajuću koaliciju.

“Nakon 20 godina prisustvujemo razvodu braka unutar DNS-a. Zbog čega ne treba Čubrilović biti predsjednik, svima treba biti jasno”, kazao je Vukanović.

U nastavku su pročitane njihove biogracije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.