Novi dan: Gosti su Topčagić, Bešić, Radan…

Vijesti 19. nov 201816:37 > 16:39
N1

U Briselu u četiri dana dvije rasprave posvećene Bosni i Hercegovini. Na jučerašnjoj je Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta razmatrao izvještaj posmatračke misije Evropskog parlamenta na proteklim opštim izborima u Bosni i Hercegovini. O zaključcima razgovaramo sa Osmanom Topčgićem - predsjednikom Panevropske unije BIH.

NSRS dobila novi saziv Skupštine. Izboru predsjednika prethodio je novi raskol u DNS-u. Predložena su dva predsjednika Duško Ivić i Nedeljko Čubrilović, obojica iz DNS-a. Za novog starog predsjednika NSRS izabran je Nedeljko Čubrilović. Ovog jutra smo u Banja Luci.

U mnogim kantonima pregovori o formiranju vlasti uveliko traju. Kako je u Hercegovini? Rezultat izbora kad je riječ o Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona je jasan – HDZBiH i SDA imaju stvar na tanjiru, ali prvi potez zasad nije povučen. Hoće li biti u petak kada je zakazana konstituirajuća sjednica Skupštine razgovaramo sa Ljubom Bešlićem – gradonačelnikom grada Mostara.

Glavni zimski centri u Bosni i Hercegovini u novu sezonu ulaze sa izgrađenim sistemima za vještačko osnježavanje. Prvi put skijaška sezona neće ovisiti od padavina i bit će produžena najmanje za mjesec dana. Provjerit ćemo kako teku pripreme pred otvorenje zimske sezone na Bjelašnici.

Nazivaju je engleskom slikarkom bh. korijena. Sonja Radan već 25 godina živi u Londonu. Iza sebe ima više od 20 izložbi u tom gradu, a na velikoj izložbi Mediteraneo, održanoj u Londonu, predstavljala je BiH svojim radom. Ovih dana je u svom rodnom Sarajevu. I u Novom danu.

Press i komentar – Mirela Geko, Institut za razvoj mladih KULT

Minela Jašar – Opardija sa vama od 7 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.