Prekinuta hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Vijesti 20. nov 201810:51 > 10:57
Ilustracija

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je nakon što je premijer Adem Zolj s dnevnog reda povukao nacrt budžeta.

Nakon pauze, zastupnici Stranke demokratske akcije nisu se vratili u salu pa je Elmedin Konaković koji je predsjedavao sjednicom, pojasnio da je sjednica prekinuta.

”Nastavljamo prvu hitnu sjednicu i konstatujemo sljedeće: Legalno je da predsjednik vlade Zolj povuče tačku s dnevnog reda. Zaista izražavam žaljenje jer ulazimo u problem finansiranja akademske zajednice, kao i svih drugih projekata koji očigledno i pred dobre volje većine, zbog povlačenja ovog materijala, neće biti finansirane.

Povreda poslovnika nije bilo, ovo je uobičajena procedura zbog karaktera. Nikakvih pravnih razloga za povlačenje nije bilo. Budžet ćemo komentarisati i otkriti prave razloge. Obavještavam vam da smo iscrpili dnevni red i da je prva sjednica završena”, kazao je Konaković.

Podsjećamo, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su trebali razmatrati Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu, koji iznosi 928.370.876 KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.