Konaković za N1: Ova Vlada KS je elementarna nepogoda

Vijesti 20. nov 201812:23 > 12:26
N1

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, je u razgovoru za N1 poručio da je trenutna Vlada Kantona Sarajevo "elementarna nepogoda". Kako je kazao, nakon prekida hitne sjednice, slijedi nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine sarajevskog kantona.

Dešavanja na hitnoj sjednici Skupštine, kojom je predsjedavao, je opisao kao “cirkusom”.

Upitan, zašto je sjednica prekinuta, odgovorio je:

“Krije se zaustavljanje rasprave o najnakaradnijem budžetu u historiji Kantona. Krije Zolj ono što se ne može sakriti. Pet je bilo uposlenih, iza sebe ostavlja deset zaposlenih. Šest u finansijama, šest u obrazovanju, tri u privredi. Četiri miliona maraka za ZOI ni za šta”.

Zatim je Konaković u razgovoru za N1 dodao:

“Kapitalne investicije na nivou od početka rada ove Vlade. Krije se da su Univerzitet u Sarajevu potpuno neracionalno planirali. Fali 20 miliona maraka univerzitetskih prihoda. Krije se lista Huse Ćesira”.

Na pitanje šta slijedi poslije prekida hitne sjednice Skupštine, kazao je:

“Slijedi sazivanje nastavka konstituiranje sjednice Skupštine. Slijedi formiranje nove Vlade jer je ova elementarna nepogoda”.

Podsjećamo, današnja hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je prekinuta. Na sjednici je zimeđu ostalog trebao biti usvojen budžet za narednu godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.