Nedeljko Čubrilović isključen iz DNS-a

Vijesti 20. nov 201814:27 > 14:32
N1

Predsjedništva DNS-a je na današnjoj sjednici u Banjaluci zbog nepoštovanja stranačkih odluka iz DNS-a iskljucilo Nedjeljka Čubrilovića, Damira Ćopića, Spomenka Stojanovića, Spomenku Stevanović i Milana Dakića.

Na sjednici se raspravljalo o statusu novoizabranih DNS-ovih poslanika u Narodnoj skupštini RS koji su predložili Čubrilovića za predsjednika Parlamenta uprkos odluci stranke da je njihov kandidat Duško Ivić.

Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine predložili su Spomeka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović, a podržali su ga i izabrali i SNSD-ovi poslanici.

Nakon ove odluke Predsjedništva ostaje nejasan status DNS-a i njegovo pozicioniranje u skupštinskoj većini.

Izbor Čubrilovića za predsjednika parlamenta podrzala je i koalicija Zajedno za BiH, pa se sve glasnije govori i da ce ova koalucija, predvodjena SDA ući u Vladu RS, a da će DNS ostati praznih rukava.

Sukob DNS-a i SNSD-a, počeo je kada je Milorad Dodik optužio “mangupe” u DNS-u da su radili za kandidate Saveza za Pobjedu, posebno Vukotu Govedaricu.

Predsjedništvu stranke su prisustvovali lider DNS-a, Marko Pavić, Darko Banjac, Lejla Rešić, Nenad Nešić, Neđo Trninić, Dane Malešević, Milenko Đaković, Milan Radović, Marko Aćić, Ognjen Tadić, Damić Ćopić i Borivoj Obradović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.