Novi dan: Godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Vijesti 20. nov 201814:35 > 14:39
N1

U Novom danu u srijedu ujutro možete pogledati:

Obilježava se 23. godišnjica od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma. O Daytonu za Novi dan govori Miro Lazović, učesnik dejtonskog mirovnog procesa, bivši predsjednik Skupštine RBiH i član Predsjedništva SDP-a.

O popunjavanju Doma naroda FBiH, Koaliranja u Kantonu Sarajevo, saradnje između HDZ-a i SNSD-a, Predsjedništvu BiH, SDA, presudi o zateznoj kamati za Novi dan govori Milan Dunović, potpredsjednik Federacije BiH.

Radnici Aluminija danas će održati jednosatni štrajk upozorenja kako bi još jednom skrenuli pažnju na tešku situaciju u tom preduzeću. Uživo smo u Mostaru. Govorimo o zahtjevima radnika.

BiH je jučer dobila nove članove Predsjedništva, danas je 23. godišnjica potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, ovo su samo neke od tema koje komentarišemo sa Arminom Aljovićem, novinarom agencije Patria.

Iza njega je 22 godine umjetničkog rada. Autor je 17 samostalnih izložbi, kako u BiH tako i šire. Nakon monografije “Vijećnica”, svoju novu monografiju predstaviće u okviru sajma knjiga u Ljubljani. O monografiji, aktovima, ali i planovima za Novi dan govori Almin Zrno.

Društvo fizičara u FBiH organizuje novembarski kamp fizke namjenjen osnovcima i srednjoškolcima koji žele naučiti više o ovoj nauci. Više detalja u Novom danu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.