Gacko: Hapšenje zbog droge

Vijesti 21. nov 201810:10 > 10:16
N1/Dušan Kecman

Policijska stanica Gacko je jučer oko 13,30 sati u Nemanjinoj ulici u Gacku zaustavila i kontrolisala putnički automobil marke Golf II kojim je upravljala osoba inicijala M.S. (1993) iz Bileće, u kome je pronađeno 1.915 gr. opojne droge koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu skank, saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretres putničkog automobila, kuće i pomoćnih prostorija koje koristi navedena osoba i tom prilikom su u putničkom automobilu, ispod zadnjih sjedišta, pronađena dva najlonska pakovanja sa zeljastom biljnom materijom, ukupne težine 1.915 gr. koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, dok je u kući pronađena jedna torba u kojoj su pronađeni ostaci zeljaste biljne materije koja asocira na opojnu drogu skank.

Nakon dokumentovanja predmeta Policijska stanica Gacko će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je M.S. počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.