Novi dan: Gosti su Nermin Muzur i Jelica Rastoka

Vijesti 21. nov 201814:35 > 14:41
N1

U Novom danu ovog četvrtka ujutro donosimo:

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić sa predstavnicima političkih stranaka održao konsultativni sastanak kako bi se dogovorio termin za održavanje konstituirajuće sjednice tog doma. Šta je dogovoreno, kakav je plan djelovanja za Novi dan objasnit će Nermin Muzur iz Naroda i pravde.

Većina u Narodnoj skupštini RS vjerovatno će na početku mandata biti usaglašena, no kako vrijeme bude odmicalo, za očekivati je da će biti nesuglasica zbog podjele političkog kolača zbog kojeg su i oko kojeg se i okupio toliko broj poslanika – riječi su Davora Šešića – poslanika u NSRS. S Davorom smo ovog jutra u Banjaluci

U Sarajevo će doputovati brojni ljudi iz svjetske, evropske i regionalne fudbalske elite. U 15 sati svečano će biti otvorena nova, moderna zgrada Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Investicija je vrijedna 10 miliona maraka. Kako će izgledati, ko će sve biti smješten unutar zgrade za Novi dan pojasnit će Adnan Džemidžić – izvršni direktor Fudbalskog saveza BIH.

Banjalučanka Jelica Rastoka upisana je u historiju 43 godine starog Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, završila ga je prije roka sa svim desetkama u indeksu i to bez poništavanja lošijih ocjena. Jelica se trenutno školuje na Oxfordu u Engleskoj, a po završetku studija planira povratak u BIH. Uživo s Oxforda govori za Novi dan.

Zimska služba Kantonalnog javno-komunalnog preduzeća “Rad” počinje zvanično je počela sa radom 15. novembra i traje sve do 15. marta naredne godine. Jesu li spremni za zimsku sezonu, ima li dovoljno mehanizacije i nasipnog materijala provjerit ćemo jutros u ovom preduzeću.

Minela Jašar-Opardija sa vama od 7 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.