Skupovi podrške za Dženana i Davida u Sarajevu i Banjaluci

Vijesti 21. nov 201818:46 > 18:51
Anadolija

Prijatelji i sugrađani tragično stradalog mladića Dženana Memića večeras su se okupili na Trgu djece Sarajeva na protestnom skupu kako bi pružili podršku porodici Memić. Četvrti veliki skup Grupe ’’Pravda za Davida’’ večeras je održan i na Trgu Krajine u Banjaluci kao podrška porodici Dragičević.

Nekoliko stotina građana Sarajeva se okupilo večeras na Trgu djece Sarajeva na jedanaestom skupu “Pravda za Dženana”, koji je počeo u 18 sati. Kako javlja reporter N1 Nikola Vučić građani su nezadovoljni institucionalnim zadovoljenjem pravde u slučaju ovog kako tvrde tragičnog ubistva Dženana Memića.

Podsjećano Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio je Ljubu i Bekriju Seferovića, optužene da su skrivili i prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je, kako je tvrdilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, smrtonosne povrede zadobio 21-godišnji Dženan Memić.

Više stotina građana okupilo se večeras i na Trgu Krajine u Banjaluci sa podignutim rukama i stisnutim pesnicama tražeći da se otkrije istina o tome “ko je ubio Davida Dragičevića”.

Kako javlja reporterka N1 Anđelka Marković Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića je večeras prozvao pripradnike MUP-a RS i vlasti RS-a zašto nisu otkrili istinu kako je njegov sin stradao.

Dragičević je kazao da neće odustati od borbe za istinu i pravdu, te je ponovio da je njegov sin “šest dana mučen, maltretiran, ubijen i bačen u Crkvinu”.

Davor Dragičević pozvao je građane svih bh. gradova da izađu danas na trgove i ulice i traže osnovno ljudsko pravo, pravo na život.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.