Mektić o ''sumnjivim'' migrantima: Identifikacija u toku

Vijesti 21. nov 201821:37 > 21:45
N1

Migrantska kriza iz dana u dan poprima sve ozbiljnije dimenzije u BiH. Ministar sigurnosti Dragan Mektić je u Pressingu na N1 kazao kako je 12 migranata izdvojeno zbog sumnje u povezanost sa sumnjivim aktivnostima, uključujući terorizam.

Mektić je istakao da se trenutno radi na utvrđivanju identiteta 12 migranata koji su ušli u BiH.

Identifikovali smo jedan broj migranata koji su prepoznate kao osobe koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom ili drugim krivičnim radnjama. Njih smo izvukli iz imigracionih procesa, smjestili smo ih u centar. Mislim da ih trenutno ima 12 i radimo na utvrđivanju identiteta jer moramo znati tačan identitet. Azil nije dobio nijedan migrant“, poručio je Mektić u Pressingu.

Također, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je kazao da HDZ i SNSD ostvaruju snažan politički uticaj na bh. pravosuđe.

Mektić se prvo referirao na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kazavši da nije bilo pokušaja njegovog hapšenja, niti je to neko namjeravao uraditi.

Niko, ni Milorad Dodik ne može na takav način doživljava to i uzima neke stvari. Čak i ako je bilo nekakvih istraga i istražnih radnji, onda je to bilo po nalogu Tužilaštva. Nije bio pokušaj hapšenja Dodika. To nije istina, niti je SIPA to namjeravala da uradi niti je bila naredba Tužilaštva. Bilo je prikupljanja određenih podataka po zahtjevima Tužilaštva. Bilo je presretanja određenog razgovora i on je poslije Suda obaviješten da je ta mjera primjenjivana prema njemu“, kazao je Mektić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.