Višković razgovarao sa Dodikom o sastavu nove Vlade RS

Vijesti 22. nov 201813:28 > 13:34
Anadolija

Radovan Višković, mandatar za sastav Vlade Republike Srpske počeo je danas konsultacije sa političkim partijama, a prvi sastanak održao je sa predstavnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koje je predvodio Milorad Dodik, predsjednik ove stranke.

Sagovornici su izrazili saglasnost da nova Vlada Republike Srpske treba da bude formirana u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora, na kojima je ova stranka ostvarila navjeći uspjeh, te istakli da je od velike važnosti nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske.

Ovom prilikom je naglašeno da se od novih članova Vlade RS, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim preduzećima očekuje posvećenost i odgovornost u vršenju dužnosti.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i o najavljenoj reorganizaciji Vlade RS, te je izraženo zadovoljstvo zbog postignute budžetske i fiskalne stabilnosti koja će omogućiti da se predviđeni reformski programi neometano nastave.

Višković će tokom dana razgovarati i sa predstavnicima Demokratskog narodnog saveza (DNS),

Socijalističke partije (SP), Ujedinjene Srpske (US) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

Sve ove stranke prethodno su izrazile su spremnost za učešće u vladajućoj koaliciji sa SNSD-om strankom koja je u RS-u na izborima održanim 7. oktobra osvojila najviše glasova građana.

Sastanci se održavaju Administrativnom centru Vlade RS.

Željka Cvijanović, predsjednik RS-a, Viškovića, koji je između ostalog i jedan od potpredsjednika SNSD je u utorak imenovala za mandatara, a juče su Cvijanović i Višković održali sastanak sa Miloradom Dodikom, članom predsjedništva BiH iz RS o formiranju izvršne vlasti u entitetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.