Čengić za N1: Ko će biti premijer Kantona Sarajevo?

Vijesti 23. nov 201807:48 > 08:04
N1

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Irfan Čengić kazao je jutros za N1 da u svakim pregovorima o formiranju vlasti u jednom momentu dođe do trzavica i neslaganja poručivši da pozicije i resori, neće biti nešto zbog čega će se većina u Kantonu Sarajevo - raspasti.

Najavio je da će na današnjim pregovorima govora biti o konkretnim imenima na konkretnim pozicijama.

Mi do danas nismo razgovarali  o resorima i podjeli obaveza, danas ćemo otvoriti tu temu i sigurrno da imamo odgovor s lijevim strankama da ćemo tražiti mjesto premijera za građanski blok. Sve će biti kompromis više stranaka’‘, poručio je on.

Prema njegovom mišljenju, vlast u kantonima je od ključnog značaja.

‘Svi kantoni u Federaciji su bitni zbog koncentracije nadležnosti bitnih za realan život građana i njihov svakodnevni život. U svakim pregovorima bude nekih trzavica i problema, ali resori i mjesto premijera nisu nešto zbog čega će se ova koalicija raspasti”, ocijenio je gost Novog dana.

O eventualnom koaliranju sa Strankom demokratske akcije…

”Trenutno u rukovodstvu SDP-a nema nikakve većine da idemo u saradnju s SDA, osim par pojedinaca. Ne vidim tog čovjeka koji može ubijediti 43.000 članova da idemo s SDA u koalicju. Ne smijemo iznevjeriti naša obećanja iz kampanja i ne smijemo zaboraviti ko je najveći organizator krađe na izborima i krađu glasova gospodina Denisa Bećirovića. Obećanje je dug i ne smijemo iznevjeriti građane”, naglasio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.