Mašić: Prioritet nam je da građani dobiju nešto novo

Vijesti 23. nov 201811:09 > 11:13
N1

Damir Mašić, politički direktor Socijaldemokratke stranke uime pregovaračkog tima SDP-a, govorio je danas o rezultatima pregovora o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.

Mašić nije govorio o konkretnim resorima za koje je SDP zainteresovan, a rekao je da stranka koju predstavlja, nije pregovarala sa SDA.

‘To nisu bili pregovori, pozvali su na razgovor, vrlo jasno je predsjednik Nikšić iznio stav da nismo zainteresovani za pregovore. Jasno je rekao da razgovaramo s našim partnerima, ovo su naši partneri. Ne bih više govorio o SDA, svako ima pravo na snove, ambicije i želje. Realnost je nešto drugo, realnost je ovo”, rekao je on.

”Naš osnovni prioritet je da Vlada bude stabilna, da ljudi vode resore na osnovu programa. Tek poslije dva mjeseca se govori o kadrovima. Zato vama čudno izgleda što tek sada dolazimo u situaciju da o tome govorimo. Nama je apsolutni prioritet da građani dobiju nešto novo. Pozicije i resori su sekundarna stvar”, dodao je Mašić.

Edin Forto, potpredsjednik Naše stranke, rekao je da članstvo stranke pozitivno reagira na ”ovaj proces”. 

”Imamo svoje stavove vezano za imenovanje premijera. Počeli su pregovori, mi očekujemo konstruktivan razgovor. Sredinom decembra očekujemo da budu imenovanja. Mi imamo mandat da u ovoj većini djelujemo konstruktivno. Naše članostvo je pozitivno reagiralo na ovaj proces”, dodao je on.

N1 patite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.