Kojović: Zajedno u razgovore za više nivoe vlasti

Vijesti 23. nov 201812:01 > 12:11
N1

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kazao je da ono što su danas dogovorili je da među partijama koje zastupaju bh. interese i građansku BiH, postoji odlučnost i saglasnost da sve odluke o formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou donose zajedno.

“I mislim da je ovo početak jedne nove političke opcije, koja će možda stvarno promijeniti sve u naredne četiri godine u ovoj zemlji. Ono što je važno meni danas, je da smo imali jedan vrlo otvoren i direktan razgovor o svim nekim, možda i problematičnim, pitanjima koje smo imali do sada, da smo kampanju koja je bila ostavili iza nas i da smo odlučni da idemo zajedno u razgovore o ovim višim nivoima vlasti”, kazao je Kojović, nakon sastanka sa predsjednicima DF-a i SDP-a, Željka Komšića i Nermina Nikšića.

Podsjećamo, danas je održan sastanak Željka Komšića, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu. na kojem je dogovoreno da DF, SDP i Naša stranka formiraju bosanskohercegovački blok koji ima 32 zastupnika u Parlamentu FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.