Hadžibajrić: Otvorili smo priču, ali nije bilo imena

Vijesti 23. nov 201817:52 > 18:02
N1

"Otvorili smo i priču, ali nije bilo imena, kada su u pitanju resori. Nadam se da će u narednih 15 dana biti to gotovo", kazao je za N1 Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad.

Dogovorili smo za sljedeću sedmicu da se održi nastavak konsituirajuće sjednice. Čuo sam čak da i SDA insistira da se nastavi sjednica u vezi budžeta. Otvorili smo i priču, ali nije bilo imena, kada su u pitanju resori. Nadam se da će u narednih 15 dana biti to gotovo. Nije bilo priče ni o imenima kada je riječ o premijeru kantona“, kazao je Hadžibajrić kada je riječ o formiranju vlasti u KS i dodao:

Mislim da je Naša stranka najbliža tome da da premijera Kantona“.

Kazao je da ne vjeruje da će biti problema u dogovoru.

Ne vjerujem da će tu biti problema, iskreno. Govorim to iz dugogodišnjeg političkog iskustva. Nisu više tu toliko ni stranke u pitanju, koliko su bitni ljudi koji su ušli u zakonodavnu vlast. Ja to posmatram s malo drukčijeg aspekta. Imate i normalno, da ne znate koliko mu stranka naređivala, on neće stati iza toga“, istakao je.

“Smatram da izbori nisu regularno prošli. Ja ih lično ne priznajem, druga je stvar što su legalni. Znamo da se svašta radilo”, kazao je Hadžibajrić.

Uskoro video.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.