Danas osnivačka skupština Platforme za progres

Vijesti 25. nov 201808:01 > 08:07
Platforma za progres

Mirsad Hadžikadić - Platforma za progres danas će u Domu mladih Skenderija s početkom u 16.00 sati održati osnivačku skupštinu.

U politički život Bosne i Hercegovine pokret Platforma za progres donosi novitete i program koji do sada nisu viđeni na ovim prostorima”, naveli su iz Platforme za progres.

Kako su poručili, ovaj događaj će obilježiti jedno novo poglavlje u historiji naše zemlje.

“U politički život Bosne i Hercegovine pokret Platforma za progres donosi novitete i program koji do sada nisu viđeni na ovim prostorima”, poručuju iz Platforme za progres.

“Tražim od vas da vjerujete. Ne samo u moju mogućnost da donesem promjenu u BiH. Tražim od vas da vjerujete u vašu sopstvenu mogućnost da budete dio tih promjena. Izgradimo najbolju Bosnu i Hercegovinu u njenoj modernoj historiji, od Dana nezavisnosti do danas”, navodi Mirsad Hadžikadić.

Kako su naveli, Platforma za progres osniva se na Dan državnosti Bosne i Hercegovine – dan kada je naša domovina obnovila sve one univerzalne vrijednosti koje nas i danas čine posebnim, a čine bazu njene nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta te različitosti na koje smo ponosni.

“Platforma za progres je politički pokret koji će na postavljene višestoljetne temelje bosanskohercegovačke državnosti te međunarodno priznanje njene nezavisnosti i suverenosti 1992. godine nadograditi političke promjene i političko uređenje koji će Bosni i Hercegovini pomoći da se pridruži naprednim i modernim državama svijeta. Budite dio pokreta koji gradi bolju Bosnu i Hercegovinu za dobrobit i dostojanstvo svih njenih stanovnika i iseljenika”, poručuju iz Platforme za progres.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.