Zimska čarolija u Tuzli je počela

Vijesti 25. nov 201815:25 > 15:38
N1

Čarolija na ledu naziv je nastupa klizačica koje su sinoć otvorile 12 sezonu klizanja u Tuzli. Ovaj put na novoj lokaciji, odnosno, u kompleksu Panonskih jezera. Klizališta Panonika je postavljeno otprilike dva do dva i pol mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uvjeta i broja posjetilaca/klizača potrebnih za rad klizališta.

Ledena ploha, svjetlosni efekti i brojni posjetitelji uljepšali su ovogodišnji početak zimske čarolije koja je već godinama zimska atrakcija u Tuzli.

“Površina klizališta je oko 600 metara kvadratnih. Ukupna površina je 800 kvadrata. Mi smo se malo potrudili pa ovaj prostor Panonike okitili, a pogotovo ćemo to uraditi narednih desetak dana. Tako da ćemo imati jedan lijep sportsko rekreativni sadržaj na Panonici i ove zime kako jedina turistička zimska ponuda Grada Tuzle u smislu sporta i rekreacije”, kazao je Maid Porobić, JKP „ Pannonica“ Tuzla.

A kako se profesionalno na ledu izvode skokovi, prave piruete i rade druge egzibicije, Tuzlacima su pokazale gošće iz Srbije. Maksimalnu koncentiranost, izdržljivost i uvježbanost klizačice unose sa sobom na led.

“Pa, osjećaj je predivan. Imam osjećaj kao da plešem po oblacima. Prije svega potrebna je velika želja da se ostane na ledu jer ja treniram već 11 godina”, istakla je Sara Reljić, Klizački klub „ Olimpik“ Beograd.

“Ja mislim da je ljepota klizanja u tome što je to spoj umjetnosti i sporta i sam taj osjećaj kada sam na ledu. To su moja tri minuta i ja sam u centru pažnje i pokazujem svima šta mogu uraditi”, naglasila je Jana Stanisavljević, Klizački klub „ Olimpik“ Beograd.

Novoj sezoni klizanja posebno su se obradovali najmlađi kojima, kako kažu, ne nedostaje hrabrosti da stanu na klizaljke. I kad padnu, vraćaju se.

ANKETA:

“Malo više puta sam pala ali i klizala sam”

“Dolazila sam mnogo godina prije i lijepo mi je bilo. Neobično”.

“Bio sam prošle godine. Lijepo mi je klizati se i uživam. Najbolje mi je kada prestaneš nositi drške za klizaljke i onda sam kližeš”.

“Bitno je samo da se ne razbijemo”.

Klizalište u Tuzli je prvi put postavljeno 2006. godine i mjenjalo je lokacije. Od tada do danas na led je stalo oko 220 hiljada klizača. Organizovana škola klizanja do sada je obučila preko 1.500 djece i omladine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.