Svečano u Predsjedništvu povodom Dana državnosti

Vijesti 25. nov 201821:56 > 22:12
N1

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Predsjedništvu je organizovan tradicionalni svečani prijem čiji su domaćini bili Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Svečanosti su prisustvovali brojne osobe iz javnog života. Među prisutnima su bili i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Kine. 

VEZANE VIJESTI

Komšić i Džaferović su se obratili zvanicama. Komšić kao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda je podsjetio na značaj prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu 1943. godine i pozvao je “da zajedno, a ne jedni pored drugih obilježavamo Dan državnosti”.

Komšić je izrazio uvjerenje da će Bosna i Hercegovina postati članicom Evropske unije kao građanska država.

Džaferović kao član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda je naglasio potrebu da “pokažemo da postoji više onih koji vole ovu državu”. Prethodno je upozorio na pojavu “retrogradnih politika” u zemlji.

Kao i prethodnih godina, svečanosti u zgradi kolektivnog vodstva države u Sarajevu povodom Dana državnosti nije prisustvovao član Predsjedništva iz reda srpskog naroda. Ovaj put je izostao Milorad Dodik kao predsjedavajući Predsjedništva.

N1
N1
N1/Ilustracija
N1
N1
N1
N1/Ilustracija

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.