Novi dan: Gosti su Vlastimir Mijović i Dario Novalić

Vijesti 26. nov 201814:24 > 14:47
N1

Ukrajinska vojska dovedena je u stanje najviše borbene spremnosti nakon pomorskog sukoba ukrajinske i ruske mornarice u Kerčkom prolazu. Vijeće za nacionalnu sigurnost i odbranu Ukrajine, predložilo je uvođenje ratnog stanja na teritoriji te zemlje.

O rusko – ukrajinskom sukobu razgovaramo u narednim minutama. Moj gost je Vlastimir Mijović, novinar, u periodu 1990.-1995. stalni dopisnik lista “Oslobođenje” iz Moskve.

Aleksandar Zobenica – politički analitičar gost je Novog dana.

Šta donosi ovosedmični magazin Start, a šta dnevne novine u BIH, komentar društvene, političke svakodnevnice ovog jutra sa urednikom magazina Start, Dariom Novalićem.

Šest mjeseci putovali su kroz BiH i govorili o pomirenju, zagovaranju promjena u lokalnim zajednicama i svojoj viziji bolje BiH. Usput su i snimali. Nakon premijere u Sarajevu, projekcija širom BIH, ekipa filma “REGENERACIJA” sinoć i pred newyorškom publikom. O utiscima sa svjetske premijere, ali i viđenju BIH sa producentima i protagonistima ovog filma.

Strongmeni ispituju fizičke mogućnosti ljudskog tijela do maximalnih granica, na takmičenjima testiraju snagu i izdržljivost, ali i snagu uma. Kako uspijevaju podići teret od 500 tona, vući kamion od 20 tona za Novi dan govori jedan od 10 najjačih ljudi u Švedskoj, Nedžmin Ambešković.

Bosna i Hercegovina ostala bez svoja dva poljednja primjerka bjeloglavih supova. Mužjak Jablan i ženka Lily živjeli su u Eko centru Blagaj gdje su, sumnjaju veterinari, otrovani. Kako je došlo do trovanja kako ustrajati na projektu vraćanja bjeloglavih supova u BIH razgovaramo sa Adnan Đuliman-predsjednik Omladinskog kluba Novi val.

Minela Jašar Opardija sa vama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.