Hapšenja u Sarajevu zbog droge

Vijesti 27. nov 201810:27 > 10:34
N1/Ilustracija

Tri osobe uhapšene su jučer u akciji sarajevske policije, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopćenju policije, u 17 sati policijski službenici Četvrte policijske uprave su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, lišili slobode lica: Dž.H. rođen 1999.godine, A.Đ. rođen 1997.godine i M.F. rođena 1999.godine, svi iz Sarajeva.

Naime, pretresom spomenutih lica i pregledom haustora zgrade u ul. Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli jednu otvorenu pvc kesu u kojoj se nalazilo 15 komada pvc paketića sa sadržajem bijele, praškaste materije koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, jedan pvc paketić sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jednu drobilicu crne boje, jednu karticu zdravstvenog osiguranja KS na ime A.Đ., jednu karticu crvene boje sa natpisom „Master card Exit“ i jedan komad kartona sa tragovima bijele, praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS. Lica predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.