Podnesen izvještaj o rasvjetljavanju ubistva sarajevskih policaja

Vijesti 27. nov 201814:12 > 14:15
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić, policijski komesar Mevludin Halilović i glavni kantonalni tužilac Dalida Burzić danas su Vladi Kantona Sarajevo podnijeli izvještaj o dosadašnjim aktivnostima na rasvjetljavanju ubistva dvojice policajaca u Sarajevu.

Vlada Kantona Sarajevo prethodno je zatražila informaciju o rezultatima dosadašnje istrage o ubistvu policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prilikom vršenja službene dužnosti.

Desetine osoba su ispitane u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo s ciljem prikupljanja informacija koje bi mogle dovesti do identiteta počinilaca ubistva. Istraga do sada nije dala konkretne rezultate, a o preduzetim aktivnostima podnosioci izvještaja odbili su da daju izjave za medije.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su u njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao usljed teških povreda glave na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.