Sjednica državnog Parlamenta 6. decembra?

Vijesti 27. nov 201814:50 > 15:05
N1

Zvanične najave održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine još uvijek nema. Međutim, lider HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je novinarima u Mostaru da je sjednica zakazana za 6. decembra.

“Danas smo upoznati da je sjednica Zastupničkog doma BiH također zakazana za 6. što bi značilo u ustavnom roku”, kazao je Čović novinarima.

Podsjetimo, sredinom ovog mjeseca održana je sjednica Kolegija ovog doma na kojoj nije dogovoren datum održavanja konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Iako su Mladen Bosić, predsjedavajući Predstavničkog doma i Šefik Džaferović, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, bili za zakazivanje sjednice, druga zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto bila je protiv.

Džaferović je tada kazao da je Borjana Krišto smatrala da ne treba još zakazivati konstituiranje već sačekati da politički akteri dogovore imenovanje članova Kolegija i svega onoga što treba da se uradi na konstituirajućoj sjednici.

Krišto je kazala novinarima da nemaju apsolutno nikave probleme u svezi zakazivanja, te da ne zna “oko čega se podigla tolika prašina”. 

Kazala je da je njen stav bio da konstituirajuću sjednicu zakažu u Ustavom predviđenim rokovima, da to potpuno ispoštuju. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.