Novi dan: Gosti su Šepić, Tomić, Kljuno…

Vijesti 27. nov 201815:44 > 15:47
N1

U Sarajevu je održana konstitutivna sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Klubovi SDP-a BiH, Demokratske fronte i Naše Stranke za predsjedavajućeg Doma su predložili Elvira Karajbića, iz SDP-a BiH.

Predsjedavajući Doma Edin Mušić odgodio je raspravu o ovoj tački dnevnog reda. O izboru rukovodstva ovog doma, formiranju vlasti nakon izbora u našoj temi jutra govori Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

‘Stranačka trilogija” naziv je istraživanja u tri toma koje se bavi nastankom, organizacijom, upravljanjem, funkcionisanjem i drugim aspektima osnivanja i djelovanja političkih stranaka. Kakve su političke stranke u našoj zemlji, kako se finansiraju, kako se odnose prema državnim interesima a kako prema interesima pojedinaca? Autor trilogije Milan Tomić iz Banjaluke govori za Novi dan.

Sarajevo je domaćin kongresa studenata i mladih profesionalaca Instituta električnih i eletroničkih inžinjera. Tema kongresa ove godine je ”Made in BiH” koja fokus stavlja na domaću industriju i inspirisanje studenata i mladih za inovacije, preduzetništvo i liderstvo. I ovo je naša tema.

Osam filmova iz 11 zemalja biće prikazano u takmičarskom programu festivala ”Pravo ljudski”. Festival koji u fokus stavlja dokumentarni i eksperimentalni film i neistražene mogućnosti audiovizuelnog jezika počinje 27. novembra i trajaće do 3. decembra. Sve što trebate znati o festivalu za Novi dan otkriva Almir Kljuno, koordinator programa za mlade.

Govorimo i o projektu ”Kultura svima” i prvoj projekciji filma prilagođenog slijepim i slabovidnim osobama u BiH – ”Dobar dan za posao”. Naša gošća biće Ivana Pekušić iz udruženja ”Novis” koje provodi ovaj projekat.

Komentarišemo i sve najvažnije događaje iz svih sfera života, od politike, ekonomije, kulture i sporta. Naš gost u rubrici Press biće kolega novinar Vladimir Čolaković sa TV1.

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije.

Sa vama smo od 7 do 10 sati.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.