Željko Komšić: Rezultati sastanka s Bakirom Izetbegovićem

Vijesti 28. nov 201815:11 > 15:13
N1

Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obratio se danas javnosti nakon sastanka s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem u Sarajevu.

Kako je Komšić poručio, danas se ne želi obraćati kao član Predsjedništva već kao lider stranke, a potom je rezimirao razgovore s Izetbegovićem.

Ne obraćam se kao član Predsjedništva. Završili smo razgovore sa kolegama iz SDA. Saopštili smo stavove: DF zajedno sa SDP-om i Našom strankom čini dogovoreni lijevi blok građanskih stranaka i da sve odluke koje se tiču daljeg učešća ćemo donositi u okviru tog bloka, kasnije zajedno nastupiti na izbornim ciklusima. Druga stvar se tiče jučerašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH”, rekao je Komšić.

Potom je rekao da DF neće biti stranka koju će drugi koristiti kao sredstvo za uvlačenje u vlast.

‘Hoću da vam kažem da DF nije, niti će ikada biti ona stranka kako god djelovala, nije stranka koja će biti iskorištena kao sredstvo da bi se HDZ na mala vrata uvukao u institucije vlasti, to smo rekli ljudima iz SDA. Otvoreno smo razgovarali o svemu. Jako cijenimo ovakav stav”, dodao je on.

Javnosti se nakon Komšića obratio i Izetbegović. Uskoro opširnije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.