Komšić: Šefik ide s lijeve strane, ja idem s desne pa ko prije stigne do zastave

Vijesti 28. nov 201815:39 > 15:47
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je, odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za medije danas, slikovito "dočarao" situaciju u vezi sa zastavom RS u Predsjedništvu BiH.

Na novinarsko pitanje u vezi sa zastavom bh. entiteta Republika Srpska u zgradi Predsjedništva BiH koju je postavio Milorad Dodik ispred svog kabineta, Komšić je kazao:

“Šefik ide s lijeve strane kad se ugase svjetla u Predsjedništvu, ja idem s desne. Onda ko prije stigne do te zastave, sklonimo je”, objasnio je kroz smijeh Komšić. 

Kada je riječ o pregovorima sa SDA koji su održani danas, dodao je:

“Jesmo govorili o situaciji na nivou BiH i svjesni smo činjenice da na nivou BiH je ipak moguće praviti i druge kombinacije koje podrazumijevaju čak da SNSD nije dio te kombinacije. Takvi su brojevi. To su stvari o kojima nismo ništa zaključili. Jesmo razgovarali”.

O jučerašnjim dešavanjima u Parlamentu FBiH, kazao je:

“Jučer nije bilo pokušaja da se formira vlast, nego pokušaja da Zastupnički dom dobije novo rukovodstvo. Mogu vam reći šta se odvijalo i dešavalo. Mi smo bili zastupnici teze da kada se bira, biraju se svi. Za takav naš stav nije se mogla obezbijediti većina, bilo je stranaka koje su glasale za izbor Karajbića koje su tražile da se ne imenuje predsjedavajući. Mi smo uime našeg bloka pristali na rješenje koje nije kompletno. Zato sam i rekao nemojte do posmatrati kao pokušaj da se HDZ uvuče na mala vrata. Ako se to bude radilo na taj način, mi u tome nećemo učestvovati kao stranka”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.