Nikšić za N1 o izjavama Lagumdžije: To više govori o njemu

Vijesti 28. nov 201821:14 > 21:19
N1

To više govori o njemu. Bilo je njegovih procjena da nećemo imati nijednog načelnika i da ćemo imati loše rezultate na izborima. Svako od nas ima pravo na procjene i greške - poručio je Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemorkatske partije, govoreći u Pressingu N1 televizije o konstataciji Zlatka Lagumdžije da Socijaldemokratsku partiju "vode loši đaci i loše kopije".

VEZANE VIJESTI

Prema njegovim riječima, nije pitanje za njega da li će Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, i Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, spasiti Bakira Izetbegovića, već pitanje za Čovića i Dodika. Savezništvo između stranaka je okarakterisao kao “prirodnim”.

Naglasio je i sljedeće:

“Kažu da nije patriotski da Socijaldemokratska partija razgovara sa Strankom demokratske akcije i Hrvatskom demokratskom zajednicom, ali je regularno da oni razgovaraju i koaliraju u Srednjobosanskom kantonu. Socijaldemokratska partija je izašla iz matrice da gleda šta će reći Stranka demokratska akcija, Hrvatska demokratska zajednica i Savez nezavisnih socijaldemokrata”.

Komentarisao je objave pojedinih medija da će “postati prvi kod Bošnjaka”.

“Ne trebaju meni tepati. Ne znam da postoji konkurs i takmičenje ko će biti prvi kod Bošnjaka, Srba i Hrvata. Mi želimo dokazati da članovi Predsjedništva da nisu prvi kod Bošnjaka, Srba i Hrvata, nego članovi Predsjedništva iz reda jednog naroda i da bi trebali voditi računa o svim građanima. Niko od njih nije izabran na konkursu kod Bošnjaka, Srba i Hrvata”, objasnio je Nikšić za N1.

Potom se osvrnuo i na objave pojedinih medija da će biti ucijenen od Stranke demokratske akcije podizanjem optužnica. Upitan da li zaista “ima oraha u džepu”, kazao je:

“Za četiri godine nije ostao papir na papiru, kamen na kamenu u Vladi Federacije da oni nisu prevrnuli da vide šta sam i kako radio. Što se mene tiče, ne postoji mogućnost da me ucijene. Spreman sam nositi teret za ono što sam radio. Siguran sam da nisam radio protuzakonito i nemoralno. Ako nađu da sam nešto radio, spreman sam nositi teret. Nisam ništa nezakonito radio”.

Komentarisao je konstataciju Izetbegovića da je “siromašan za jednog predsjednika” rekavši da njemu ništa ne nedostaje, te je dodao:

“Imam stan u Sarajevu i dva stana u Konjicu. Jedan stan u Konjicu je pripadao mojem ocu koji je pripisao meni i mojem bratu. Imam vikendicu na Boračkom jezeru i vozim Volkswagen Tiguan”.

U Pressingu N1 televizije, predsjednik Socijaldemokratske partije je govorio i o svojem odnosu sa Zlatkom Lagumdžijom, njegovim prethodnikom. Tvrdi da se samo viđa s njima na sjednicama Glavnog odbora. Pa se dotakao i konstatacije Lagumdžije da Socijaldemokratsku partiju vode “loše kopije i loši đaci”:

“To više govori o njemu. Bilo je njegovih procjena da nećemo imati nijednog načelnika i da ćemo imati loše rezultate na izborima. Svako od nas ima pravo na procjene i greške”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.