Novi dan: Gosti su Mahmutbegović, Alihodžić, Pralica…

Vijesti 28. nov 201821:41 > 21:50
N1

Ima li Predstavnički dom Parlamenta FBIH vremena za čekanje? Je li ljevica preuzela Predstavnički dom? S kim će SDA u razgovore? Je li SDA zabrinuta jer još uvijek nema koalicionog partnera? Koji su ključni zakoni koje je potrebno usvojiti u prvoj godini rada parlamenata - o svemu ovome sa bivšom potpredsjednicom FBiH, novom zastupnicom u Parlamentu FBIH, Melikom Mahmutbegović.

Uoči nadolazećih izbora u Islamskoj zajednici propitujemo ulogu i prisustvo žena u Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine.Ima li mjesta za žene u krugovima vjerskih autoriteta? Kakva je trenutna situacija na terenu, naziru li se poboljšanja kad je riječ o aktivnom učešću žena? Da li patrijarhalni stavovi opravdavaju eliminacija žena iz vjerskih zajednica – razgovaramo sa Sehijom Dedović – direktoricom centra Nahla.

Kad napuniš 50 godina imaš dvije opcije. Da u obližnjoj kafani igraš šah ili da pretenciozno i ničim izazvan povjeruješ da imaš šta da poručiš svijetu i počneš da pišeš blog. Za šah nemam dovoljno strpljenja pa mi ne ostaje baš mnogo izbora. Riječi su Amira Misirlića – novinara, publiciste, jednog od najuticajnijih rock kritičara u BIH. Sutra izlazi njegov treći roman “Dedo” o kojem pričamo u ND.

Od 1. januara 2015. godine otvoreno je tržište električne energije, a to znači da svi kupci imaju pravo izabrati svog snabdjevača. Na isti način kao što kupujete usluge telekom ili kablovskog TV operatera, moći ćete kupovati struju. Možda i uštedjeti novac. Od danas je dostupna i aplikacija kako to učiniti. Pokazat ćemo vam kako funkcioniše pred kraj ND.

Ukupno 16 utakmica odigranih jučer i prekjučer u okviru Lige Prvaka? Kakvu igru su pokazali klubovi, jesu li favoriti opravdali očekivanja? Džeko nije igrao zbog povrede¸u porazu Rome od 2-0. Pjanić za Juventus upisao pobjedu i igrao svih 90 minuta. Je li Real Madrid pogriješio što je prodao Kristijana Ronalda? O promašaju vijeka kako ga nazivaju sportski komentatori za ND govori Vahid Alihodžić – sportski novinar.

Rubrika press ovog jutra sa aktivistkinjom Milicom Pralica.

S vama od 7 sati Minela Jašar Opardija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.