Zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu

Vijesti 29. nov 201807:37 > 07:38
BIHAMK

Zbog niskih jutarnjih temperatura jutros se upozorava na moguće nailaske na zaleđen kolovoz, posebno na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, dok na dionicama u višim predjelima mjestimično ima i zaostalog snijega. Posebno se izdvajaju putevi Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište.

U sjeveroistočnim krajevima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, a u jugozapadnim krajevima skreće se pažnja na povremeno jače udare vjetra.

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja te se napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.