Konaković odgovorio na ponudu Izetbegovića

Vijesti 29. nov 201807:41 > 07:44
N1

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) Bakir Izetbegović i Željko Komšić razgovarali su jučer u Sarajevu o formiranju vlasti nakon parlamentarnih oktobarskih izbora, kada je ponovo naglašeno da će DF nastupati samo kao "Bosanskohercegovački blok" u svim pregovorima.

Lider SDA Bakir Izetbegović naglasio je da ove dvije stranke imaju potpuno isto viđenje situacije u državi i u regionu, te da su svjesni opasnosti, ali i općenito potreba u budućnosti, zbog čega je SDA i ponudila formiranje šire koalicije i najavila sastanak s predstavnicima cjelokupnog “Bh. bloka”.

Smatra da bi ta koalicija trebala biti formirana na zajedničkom programu koji je, tvrdi Izetbegović, u 90 posto isti samo je, dodaje, potrebno prevazići rivalitete koji su prisutni bili i u predizborno vrijeme, ali i općenito u postdejtonskoj BiH.

Nakon ovog poziva Izetbegovića, oglasio se predsjednik Naroda i pravde Elmendin Konaković.

“Nakon što je predsjednik SDA pozvao u koaliciju predstavnike DF, SDP i NS, mnogo mirnije živimo. Prestali su bjesomučni napadi na Narod i pravdu i njene kadrove. Ne pišu više dokoni stranački uhljebi da smo izdajnici naroda, vjere, munafici i rušitelji domovine zbog pregovora sa istim strankama”, naveo je, između ostalog, Konaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.