Dan uživo: Gosti su Knezović, Ahić, Tegeltija…

Vijesti 29. nov 201814:42 > 14:44
N1

Današnju emisiju počinjemo sa producentom, glumcem, direktorom Mostar film festivala, velikim bh. glumcem Slavenom Knezovićem.

O pravosudju u BiH, ocjeni rada sudija, provjeri kompetencija, stanju u Tuzilastvu i pravosudnim organima u BiH – za “Dan uživo” govori predjsednik VSTV BiH, Milan Tegeltija.

Mjesec dana je od ubistva policajaca MUP KS. istraga, slučaj i napredak, zakonska regulativa – za “Dan uživo” govori Jasmin Ahić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Eyof predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade. Za nešto više od 2 mjeseca domaćini eyofa 2019. su sarajevo i Istočno Sarajevo.Kako teku pripreme, šta je još preostalo da se uradi razgovaramo sa direktorom Eyofa Senahidom Godinjakom.

Diplomatski zimski bazar biće održan i ove godine, događaj koji privuče veliku pažnju javnosti. Prihodi prikupljeni od bazara namjenjeni su mladima i djeci širom BiH. U Danu uživo govorimo o ovom humanitarnom događaju.

Članovi Tečita Tima i šampion Formule E, Jean-Eric Vern dali su podršku Sarajevu u kandidaturi za domaćina Formula E utrke 2020. godine. U “Danu uživo” gledate intervju sa šampionom.

Sa vama je Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.