Mlinarević o borbi protiv opake bolesti: Meni je moj rak donio loto

Vijesti 29. nov 201821:43 > 21:52
N1

U Večernjem studiju N1 televizije, književnica i kolumnistica Martina Mlinarević govorila je o svojim životnim izazovima - borbi protiv raka i razvodu. Kako je kazala, naša najgora dijagnoza je šta će narod reći.

Prema njenim riječima, dijagnozu raka dojke nije doživjela kao krajem svijeta. Sebe ne smatra heroinom jer “se boji i najvećih gluposti”. Zatim je istaknula:

“Prođe mi kroz glavu pitanje zašto se to meni desilo, ali nemam odgovora na to. Ne tražim krivca za to u nekim većim elementima. Jednostavno mi se desila ‘bad luck’. Nekad vas potrefi loto, nekada rak. Mi svi igramo loto vjerujući da ćemo ga dobiti. Ali loto dobije jedan od milion ljudi. Rak svaki dan dobije milion ljudi”.

Smatra da je rak kao bolest tabu tema i u velikim i u malim sredinama.

Mlinarević je ukazala da joj je rak dijagnosticiran u trenutku kada se već odlučila razvesti od supruga. Svojom najvećom pobjedom je navela priznanje da više ne želi biti u bračnoj zajednici.

“Moja dijagnoza mi je donijela i jednu od najljepših godina života. Zato kažem da je meni moj rak donio loto”.

Također je podcrtala da joj je bivši suprug bio velika podrška u borbi protiv ove opake bolesti.

Kako je kazala, najteže joj je bilo kako sebi priznati da se želi razvesti, a ne šta će reći drugima dodavši da je “naša najgora dijagnoza šta će narod reći”.

Mlinarević je naglasila i to da sebi nije dopustila da joj bolest poremeti svakodnevnicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.