Komšić i Džaferović osudili prijetnje Dodiku

Vijesti 30. nov 201811:21 > 11:22
N1

Dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić i Šefik Džaferović, osudili su u petak prijetnje upućene predsjedavajućem državnog Predsjedništva, Miloradu Dodiku.

Komšić je poručio kako ne odobrava prijetnje nikome, ali je i ocijenio kako će ovu situacija iskoristiti Dodik.

”Niko ne može opravdati prijetnje u ovoj zemlji. Organi su ti koji to treba da rade, trebaju sakcionisati. Dosta je više prijetnji, ali takva situacija nas ne vodi nikuda. Sad će Milorad Dodik tu prijetnju iskoristiti da opravda pratnju MUP-a RS i da se ne osjeća sigurno u Federaciji. E sad, kad uzmete ovu prijetnju, bojim se da Dodik može iskoristiti da kaže – evo vidite. Ti ljudi koji njega prate, ne mogu naoružani ući u institucije i sad zamislite u kojoj smo situaciji. Ne odobravam prijetnje nikada i nikome. Imamo zastavu, pa onda prijetnje i sad imamo pratnju”, poentirao je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Džaferović je također pozvao nadležne institucije da sankcionišu osobe koje stoje iza prijetnji Dodiku.

“Osuđujem svaku vrstu prijetnje, to treba biti predmet brze istrage, da se utvrdi ko je ili ko su ti koji su prijetili. Dobili smo vijest da je identificirana osoba ili telefon, sa kojeg je to urađena. Institucije trebaju da rade svoj posao”, poručio je Džaferović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.