Cecchini: Ko su dijamanti u bosanskoj kruni

Vijesti 03. dec 201817:55 > 18:02
N1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u kvalifikacijama za Euro 2020. godine.

Dublin je jučer bio centar fudbalskog svijeta. Selektori, zvaničnici saveza i fudbaleri dobili su odgovore na pitanje kako će izgledati put do Evropskog prvenstva.

Bosna i Hercegovina u grupi je sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom.

“Mislim da je Italija tu apsolutni favorit, a mislim da ćemo se mi sa Grčkom boriti za to drugo mjesto”, kazao je bivši fudbaler Aldin Džidić.

Slično razumišljaju i preko Jadrana, u Italiji, gdje smatraju da je fudbalska reprezentacija Italije dobila laganu grupu.

“Grupa J se smatra dosta laganom grupom i atmosfera je pozitivna. Italija je mogla proći mnogo gore. Selektor Mancini, kao i cijeli ambijent su zadovoljni”, istakao je Massimo Cecchini, sportski novinar lista “La Gazzetta dello Sport”

Italijanski selektor ipak je govorio i o opasnostima koje vrebaju u grupi J. Upravo najveću opasnosti Mancini vidi u Bosni i Hercegovini.

“Vjerujem da Mancini drži Bosnu i Hercegovinu za drugu silu u ovoj grupi, jer BiH ima igrače sjajnih kvaliteta, da sada ne govorimo o Džeki i Pjaniću, koji su dijamanti u kruni ove ekipe. Igrati u Bosni i Hercegovini nikada nije lagano za bilo koju reprezentaciju. Ali to je i zato što Grčka u ovom trenutku nije u dobrom momentu, i zato su manje opasni o Bosne i Hercegovine”, istakao je Cecchini.

 Budući da je poznat raspored odigravanja utakmica, selektor Prosinečki može već sada početi pripremati kvalifikacije na papiru.

“Grupa je dosta izjednačena i raspored utakmica je povoljan. Gdje god da smo se našli , mislim da bismo se borili sa sve i jednom reprezentacijom. Danas nema lakih protivnika, da morate biti 100% u utakmici, da date maksimum da bi rezultat došao”, naglasio je Cecchini.

Prvu kvalifikacionu utakmicu, reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv reprezentacije Armenije, što će biti idealna uvertira i proba za utakmice protiv Grčke, Finske i Italije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.