Dvostruko ubistvo u Živinicama

Vijesti 04. dec 201809:58 > 09:59
Ilustracija

Dvije osobe jučer su ubijene u Gornjim Živinicama, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva TK.

“Dvije osobe su ubijene jučer u popodnevnim satima u mjestu Gornje Živinice, zaseok Gornji Petrovići. Ubijeni su Ilija Antunović (55) i Mara Tadić (72). Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je njihov komšija Ivica Antunović (45), koji je bio u bjekstvu te je lišen slobode jutros oko 1:30 sati”, kazao je za N1 Admir Arnautović, stručni savjenik za odnose s javnošću Tužilaštav TK.

Prema informacijama iz dosadašnjeg toka istrage i uviđaja kojeg obavljaju dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice Ivica je jučer oko 16,30 na lokalnom putu, ispred svoje kuće, napao komšiju Iliju, zadao mu više uboda nožem i usmrtio ga. Nakon toga je bio u bjekstvu.

Kada je lišen slobode istražiteljima i tužiocu je rekao da je također otišao u kuću komšinice Mare Tadić te joj je zadao više uboda nožem i usmrtio je. Policija je pronašla tijelo Mare Tadić u ranim jutarnjim satima”, istakao je Arnautović.

Uviđaj u vezi sa ovim ubistvima je nastavljen i jutros.

Tužilac će izdati naredbe za obdukciju tijela, te za druga potrebna vještačenja. U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Osumnjičeni Ivica Antunović je smješten na Univerzitetski klinički centar Tuzla jer je od ranije poznat po psihičkim problemima potvrdio je za N1 Admir Arnautović glasnogovor Tužilaštva TK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.