Zvanično: Edin Forto mandatar za sastav Vlade Kantona Sarajevo

Vijesti 04. dec 201813:16 > 13:21
N1

Predstavnici šest političkih stranaka (Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta, Naša stranka, Savez za bolju budućnost, Narod i Pravda i Nezavisna bh. lista) koje čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo danas su potpisali usaglašene principe i mjere djelovanja u Kantonu Sarajevo.

Milan Dunović (DF), Damir Mašić (SDP), Edin Forto (NS), Dino Konaković (NiP), Mirvad Kurić (SBB) i Ibrahim Hadžibajrić (NLB) potpisali su danas programski dokument čime su i zvanično oformili koaliciju u Kantonu Sarajevo.

Edin Forto bit će i zvanično mandatar za sastav Vlade Kantona Sarajevo. 

“Do sada su se programski dokumenti isključivo pisali na jedan ili dva lista A4 formata. Prepoznat ćete koje mjere je moguće provesti odmah. Želim reći da sam u ovom trenutku kandidat za premijera KS, moramo to potvrditi još zvanično na Skupštini KS”, kazao je Forto.

Kako je naveo, proces oko imenovanja ministara u novoj Vladi KS još uvijek nije završen i da je atmosfera među novim koalicijskim partnerima odlična.

“Proces je pri kraju, ali zvanično još nije završen. Skupštinska većina će djelovati na 29 principa, nulta tolerancija prema korupciji. Ovdje je niz mjera kojih ima 300”, poručio je Forto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.