Vučić: Srbija će još više podržati Republiku Srpsku

Vijesti 04. dec 201815:01 > 15:07
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Republika Srpska, zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima Srbije, može da očekuje još veću pomoć ove zemlje.

Vučić je zamolio Cvijanovićevu da kolegama i narodu Republike Srpske prenese srdačne pozdrave uz želju da zauvijek sačuvaju Republiku Srpsku i brinu o njenim građanima.

“Mi ćemo umeti da budemo snažan oslonac Republici Srpskoj, baš kako ste vi to poželeli”, rekao je Vučić na sastanku sa Cvijanovićevom u Beogradu.

On je predsjedniku Republike Srpske čestitao izbor na ovu funkciju i poželio joj mnogo uspjeha u budućem radu.

Želim da čuvate Republiku Srpsku, da građani budu zadovoljni i srećni, bogatiji, da budu svoj na svome”, rekao je Vučić.

On je istakao da će Srbija uvijek poštovati Dejtonski mirovni sporazum, svaku odluku koju konsenzusom donesu tri naroda u BiH, poštovaće integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH.

Ne moram da govorim šta nas sve vezuje sa Republikom Srpskom. Pripadamo istom narodu, ali mislim da treba da gledamo u budućnost – kako da se ubrzano razvijamo i gradimo ekonomske, kulturne i sve druge odnose, od infrastrukturnih povezivanja do većeg broja investicija”, rekao je Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.