MUP KS: Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći kod Vogošće

Vijesti 05. dec 201809:57 > 10:03
N1

U mjestu Gornji Hotonj u općini Vogošća jučer u 18.00 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su dvije osobe povrijeđene.

Kako je saopćeno iz policije, u saobraćajnoj nesreći učestovala su putnička motorna vozila marke Renault Megan Scenic kojim je upravljao vozač inicijala S. D. (1976.) i Renault Megane kojim je upravljala osoba inicijala H. Đ. (1987.).

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač S. D. vozila Renault Megan Scenic, koji je vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezen na KUM UKC Sarajevo gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je zadržan na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobila je putnica iz vozila Renault Megane V. Š. (1990.) iz Sarajeva, kojoj je pomoć pružena na KUM UKC Sarajevo, odakle je upućena na kućno liječenje”, saopćeno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz prisustvo sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.