Berko Zečević, Jasenko Selimović i Ermin Sijamija u Novom danu

Vijesti 05. dec 201818:50 > 18:55
N1

U Novom danu u četvrtak ujutro gledajte:

Bosna i Hercegovina dobila je zeleno svjetlo za aktivaciju Akcionog plana za članstvo, na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a u Briselu. Berko Zečević, vojno-politički analitičar govori za Novi dan.

O važnim temama Parlamenta EU, zelenog svjetla za MAP program, amandmanu zastupnika Šoltesa o važnosti priznavanja genocida u Srebrenici od strane Srbije, progresu Bosne i Hercegovine na putu ka Europskoj Uniji za Novi dan govori Jasenko Selimović, zastupnik u Evropskom parlamentu.

Danas u Sarajevu konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Zlatan Begić, zastupnik DF-a u Parlamentu BiH je naš gost.

Izborom četiri potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske jučer je okončana prva sjednica novog saziva NSRS. Za potredsjednike su izabrani Senad Bratić, Sonja Karadžić Jovičević, Željka Stojičić i Milan Petković. Milan Petković iz Ujedinjene Srpske govori za Novi dan.

Ponovo na sceni BKC-a – 8. decembra 2018. u 20:00 sati komedija Branislava Nušića “Narodni poslanik”. O predstavi, ali i kulturi u BiH općenito, za Novi dan Ermin Sijamija.

Počelo je blagdansko raspoloženje u BiH. U parku Hastahana u centru Sarajeva otvoren je Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, u Mostaru na Šetnici Nikole Šubića – Zimski grad. Uživo sa pomenutih lokacija danas donosimo detaljan blagdanski program.

Za društveni i politički komentar kroz naslove sa naslovnica dnevnih novina danas je zadužena Ines Tanović-Sijerčić – Koordinatorica u Udruženju za kulturu i umjetnost “Crvena”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram i UŽIVO na ovom linku.